علم و فناوری

علم و فناوری

علم و فناوری

علم و فناوری

علت خاموش شدن کولر گازی بعد از 15 دقیقه

علت خاموش شدن کولر گازی بعد از 15 دقیقه

علت خاموش شدن کولر گازی بعد از 15 دقیقه یا چند دقیقه بعد از روشن کردن آن یکی از معمول ترین مشکلات استفاده از کولر گازی نمایندگی تاچی در فردیس می باشد که ممکن برای بسیاری از کسانی که در منزل خود کولر گازی داشته باشند ، پیش آمده باشد . این مشکل می تواند دلایل متفاوت و بسیاری داشته باشد و در ادامه این مطلب ما مواردی که مربوط به این نوع ایراد کولر گازی هستند را بررسی خواهیم نمود .

 

البته این مورد قابل ذکر است که این مشکل معمولا و همیشه یک مشکل فنی بوده است و در 90% مواقع برای رفع آن به یک متخصص و فنی کار نیاز خواهید داشت .

 

علت خاموش شدن کولر گازی بعد از 15 دقیقه

علت خاموش شدن کولر گازی بعد از 15 دقیقه می تواند از یک مورد ساده نشات بگیرد و شما به راحتی بتوانید آن را رفع نمایید و نیازی به استخدام فنی کار نداشته باشید . تعمیرات پکیج اندیشه (بوتان-ایران رادیاتور-تاچی-مرکوری-ایساتیس-آریستون) اما این احتمال نیز وجود دارد که در سیم کشی و اتصالات دستگاه ایراد وجود داشته باشید و شما حتما به یک فنی کار برای رفع این مشکل نیاز داشته باشید . ما مواردی را که شما می توانید بررسی کنید و ساده هستند و در بیشتر موارد نیز این مشکل از موارد زیر شکل می گیرد .

 

2 راه ساده برای بررسی دلیل خاموش شدن کولر گازی

موارد زیر در اغلب موارد باعث رفع مشکل گردیده است و کار های ساده ای می باشند و ارزش بررسی آنها را دارد قبل از اینکه با یک فنی کار تماس برقرار کنید .

 

1 – دمای ترموستات را بالاتر قرار دهید : با استفاده از ریموت کولر گازی ، دمای تنظیم شده بر روی یونیت داخلی را بر روی 27 قرار دهید و این بار ببینید که آیا دستگاه دوباره خاموش خواهد شد .

 

2 – تایمر کولر گازی را چک کنید : چگونه مصرف اینترنت گوشی را کاهش دهیم؟  شاید این مورد عجیب باشد و به دفعات بسیار با وجود مراجعه نماینده شرکت  نمایندگی تعمیرات به محل برای رفع این مشکل ، با روشن بودن تایمر دستگاه بر روی 15 دقیقه مواجه شده است . تایمر را بررسی کنید و مطمئن شوید که خاموش باشد .

 

اگر با موارد بالا مشکل حل نشد ، ما موارد فنی زیر را برای شما توضیح می دهیم اما رفع آنها به یک متخصص نیاز خواهد داشت .

 

موراد فنی که خاموش شدن کولر گازی در اغلب موارد از آنها نشات می گیرد

1 – گرم کردن کمپرسور یا به عبارتی دیگر Unit is overheating : این مورد می تواند دلایل بسیاری مانند نشت گاز و افت فشار کمپرسور و یا وجود ناخالصی در داخل گاز کولر گازی مانند سنگ ریزه باشد . این مورد باید توسط یک متخصص بررسی گردد تا از ان اطمینان حاصل نماید .

 

2 – ایراد در ترموستات دستگاه : علت خاموش شدن کولر گازی بعد از 15 دقیقه در اغلب موارد ایراد در ترموستات می باشد . در صورتی که ترموستات کولر گازی معیوب و یا در سیم کشی آن اختلالی به وجود آمده باشد ، باعث می شود که دمای محیط به صورت درست خوانده نشود و کولر گازی خاموش شود .

قبل از فصل پائیز حتما پکیج بخرید

تعمیر پکیج را به افراد ناشی نسپارید

قبل از تعمیرات پکیج حتما این نکات را رعایت کنید

تعمیر رایگان پکیج در ایام سوگواری امام حسین(ع)

مزایای هرچه زودتر سرویس کردن پکیج

 

این چندتا مقاله رو بخونید تا بتونید مشکل دستگاه خودتون رو با کمترین هزینه در منزل برطرف کنید.

 

 

3 – عدم انجام سرویس و نگهدای سالانه شرکتی و سرویس کولر گازی خانگی : یک دستگاه کولر گازی با عملکرد چند ساعته در روز مخصوصات در فصلهای گرم ، دچار استهلاک می شود و باید هر سال حد اقل یک بار توسط یک متخصص بررسی شود و سرویس های خانگی کولر گازی نیز انجام گیرد . مجموعه  نمایندگی تعمیرات به مدت 36 ماه دستگاه های کولر گازی بوش خود را به صورت رایگان سرویس و نگهداری خواهد نمود .

 

آموزش تنظیم شعله پکیج ایران رادیاتور

آموزش تنظیم شعله پکیج ایران رادیاتور

گاهی ممکن است که استفاده کنندگان از پکیج های دیواری با مشکلاتی برای تنظیم شعله پکیج خود مواجه شوند. ما در این مقاله قصد داریم تا در مورد نحوه تنظیم شعله پکیج صحبت کنیم.

تست مدار الکترونیکی

ابتدا مولتی متر را در حالت بیزر قرار دهید و پس از آن، میله های اتصال به سوکت را با بدنه تست نمایید.این امر به شما کمک می کند تا از عدم وجود اتصال بین سیم پیچ ها با بدنه مطمئن شوید. به این نکته دقت داشته باشید که یکی از میله ها باید با بدنه اتصال برقرار کند که به آن زمین یا ارت گفته می شود. نمایندگی ایران رادیاتور در اندیشه سه تا میله باقی مانده به مدارهای برق تغذیه 220 ولت متصل می باشد. بعد از اتصال بدنه میله ها را با همدیگر تست نمایید. این امر به شما کمک می کند تا از عدم وجود اتصال کوتاه بین سیم پیچ ها مطمئن شوید. هنگامی که از ایمنی اتصال برق مستقیم به شیر گاز مطمئن شدیم، می توانیم برق را به صورت مستقیم متصل کنیم.

 

تست مدار مکانیکی

برای تست مدار مکانیکی ابتدا باید سیم فاز را به صورت موازی به پایین ترین میله و بالاترین میله وصل کنید. پس از آن، میله دوم از پایین را به سیم نول متصل کرده و برق را وصل نمایید. حال با فشار حداقل 5 میلی بار و حداکثر 30 میلی بار در بخش ورودی بدمید. توجه داشته باشید که باید گاز از قسمت خروجی خارج شود. نکته قابل توجه این است که خروج گاز در این حالت  بستگی به تنظیم پیچ شعله کم در قسمت مدولار دارد. در صورتی که گاز خارج نشد، می توانید با تنظیم مجدد آن را تست نمایید. در این صورت باید پیچ وسط مدولار را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا میزان گاز خروجی افزایش پیدا کند.

 

تست مدولار

تست قسمت مدولار تنها  هنگام  کارکرد شیرگاز با کم و زیاد شدن برق مدولار امکان پذیر می باشد.

شیرکنترل گاز در پکیج های چگالشی موظف به خاموش و روشن کردن و همچنین تنظیم شعله گاز در پکیج های چگالشی است. رایج ترین شیرگازی که  مورد استفاده قرار می گیرد، شیر گاز  SIT 848 Sigma است که محصولی از کشور ایتالیا است. این شیر گاز با برق 220 ولت کار کرده و کاری که انجام می دهد این است که ورود گاز به مشعل پکیج های چگالشی را قطع و یا وصل می کند.

 

به دلیل این که پکیج های چگالشی به فن با دور متغیر(مدولار) مجهز می باشند، طراحی این نوع از پکیج ها به صورتی است که به خاطر وجود ونتوری در شیر گاز، با تغییر کردن دور موتور فن (سرعت چرخش پره های فن) مقدار گازی که  وارد مشعل می شود، تغییر خواهد کرد.

 

به این موضوع توجه داشته باشید که این دو پارامتر دارای رابطه مستقیم با یکدیگر هستند. به همین سبب است که با افزایش یافتن تعداد دور فن و همچنین جریان هوای بیشتر، عمل مکش بیشتری در فن صورت گرفته و در نتیجه میزان گاز بیشتری وارد مشعل خواهد شد و با کاهش یافتن تعداد دور فن، میزان  گاز کمتری وارد به مشعل خواهد شد.

 

باید به این نکته توجه داشته باشید که بر خلاف شیر کنترل گاز در پکیج های معمولی، تنظیمات شیر کنترل گاز پکیج های چگالشی متناسب با کیفیت پارامترهای محصولات احتراق(به ویژه CO2) تنظیم می شود و به هیچ وجه مطابق با فشار گاز در حالت حداقل و حداکثر شعله تنظیم نخواهد شد و همچنین جهت تنظیم شیر کنترل گاز بایستی که از دستگاه آنالیز محصولات احتراق استفاده کرد.

 

مجموعه نمایندگی تعمیرات  خدمات اجرا و تعمیر تاسیسات ساختمانی مختلف نظیر تعمیر رادیاتور ، تعمیرات موتورخانه و لوله کشی ساختمان را توسط تکنسین های آموزش دیده و حرفه ای با تضمین کیفیت انجام کار و گارانتی تعمیرات ارائه می دهد. برای سفارش خدمات مورد نیاز خود با ما تماس بگیرید.

 

تنظیم شیر گاز پکیج ایران رادیاتور

در پکیج های ایران رادیاتور هوای احتراق از درون ونتوری عبور کرده و موجب  ایجاد یک خلا در گلوگاه آن می شود. این خلا ایجاد شده، سبب ورود گاز از میان مسیر حلقه ای شکل روی گلویی خواهد شد. گاز از طریق خروجی شیر کنترل گاز مکش خواهد شد. به این نکته توجه داشته باشید که تغییر جریان هوا سبب تغییراتی در مکش گاز از شیر کنترل گاز خواهد شد. میزان حداکثر فشار گازی که شیر گاز تحت آن قادر به کارکردن می باشد 60mbar  است.

 

پیشنهاد ویژه: تعمیرات پکیج ایران رادیاتور و تعمیرات پکیج بوتان با 30% تحفیف و ارائه ضمانت استفاده از قطعات اصل در صورت نیاز به تعویض قطعه در مرکز تخصصی نمایندگی تعمیرات

ونتوری شیر گاز پکیج

لوله های ونتوری یکی ازتجهیزاتی هستند که توسط ایجاد مانع، موجب بروز اختلاف فشار در سیال خواهند شد. ونتوری ها  دارای دو بخش همگرا و واگرا هستند و به عنوان بخشی از خط لوله نصب خواهند شد. هنگامی که سیال به بخش همگرا وارد می شود، به مرور زمان سرعت آن تا جایی که به قسمت مینیمم قطر برسد، افزایش می یابد. در این نقطه سرعت سیال حداکثر شده و فشار آن کاهش پیدا می کند، پس از آن در قسمت واگرا، میزان سرعت و فشار به مقدار اولیه خود خواهند رسید. البته فشار ثانویه با مقدار کمی افت فشار روبرو خواهد شد.

 

شیر گاز برقی در پکیج

این شیرها از نیروی الکترومغناطیس برای کنترل کردن جریان سیال استفاده می کنند. می دانید که هنگامی که جریان الکتریکی از یک سیم عبور کند، با توجه به شدت جریان و قطر سیم، نیروی مغناطیسی اطراف آن ایجاد خواهد شد. اگر سیم ها را به صورت حلقوی ببندند، نیروی مغناطیسی تولیدی افزایش یافته یا به عبارتی دیگر تقویت شده و می شود که از آن به عنوان یک آهنربا استفاده نمود.

 

شیر گاز برقی در پکیج

طراحی شیرهای برقی نیز دقیقا مطابق با این قانون فیزیک است. در این شیرها برای کنترل جریان سیال در لوله ها از یک آهنربای الکترومغناطیسی استفاده می شود.

 

بویین های قطع و وصل جریان گاز

بویین ها بخشی از شیرهای الکترومغناطیسی هستند که موظف به قطع و وصل سیال هستند. ساختمان کویل تقریبا شبیه است به ماسوره در خیاطی است تنها تفاوتی که با هم دارند این است که در آن ها به جای نخ از سیم روکش دار استفاده می گردد.

 

بویین های قطع و وصل جریان گاز در پکیج

هنگامی که یک سیم فلزی را به شکل یک سیم پیچ در آوریم و سپس جریان الکتریکی را در آن برقرار کنیم، هستۀ سیم پیچ همانند یک آهنربای مغناطیسی در خواهد آمد. بوبین ها از این خاصیت جهت کنترل جریان سیال در شیرهای برقی استفاده می کنند.

 

با متصل شدن جریان برق به بوبین شیر برق، این قطعه به یک آهنربا تبدیل خواهد شد، تیغۀ مرکزی آن به سمت بالا کشیده شده و این امر با توجه به نوع شیر برقی می تواند سبب قطع و یا وصل شدن جریان سیال شود. در اصل بوبین ها موظف هستند که در شیرهای برقی انرژی الکترومغناطیسی را به نیروی مکانیکی تبدیل کنند.

 

محل اندازه گیری فشار گاز ورودی و خروجی

محل تنظیم حداقل فشار

محل تنظیم حداکثر فشار

نحوه تنظیم شعله پکیج

تنظیم شعله پکیج به دو طریق قابل انجام است که در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

 

تنظیم شعله بلند پکیج

برای این نوع تنظیم شعله، ابتدا باید دستگاه را با توجه به روش مورد نیازی که توسط شرکت سازنده ارائه می شود در حالت حداکثر قرار دهید. حال با استفاده از آچار آلن شماره  2.5 پیچ شماره را تغییر دهید و میزان CO2 خروجی شیر گاز را اندازه گیری کنید.

 

در صورتی که آن را در جهت عقربه های ساعت بچرحانید، درصد CO2  کم می شود. هر یک چهارم دور چرخش سبب 0.2 تغییر مقدار CO2  خواهد شد. دقت نمایید که بعد از هر مرتبه تغییر، برای ایجاد تثبیت در مقدار CO2 به مدت 1 دقیقه صبر کنید. این تغییرات را تا زمانی که به مقدار مورد نظر در دفترچه نصب سازنده برسد، ادامه دهید.

 

تنظیم شعله کوتاه پکیج

در صورتی که اختلافی بیش از 0.5 درصد بین مقدار CO2 تولید شده در حداقل و حداکثر توان موجود باشد، باید شیر گاز را مطابق دستورالعمل زیر تنظیم کنید. در ابتدا دستگاه را طبق روش مورد نیاز محصول که توسط شرکت سازنده ارائه شده است، در حالت حداقل قرار دهید. حال با استفاده از آچار آلن شماره 4، پیچ شماره 5 را تغییر داده و بعد از گذشت یک دقیقه میزان CO2 را مشاهده نمایید. این تنظیم بسیار حساس است.

 

به این نکته توجه داشته باشید که هر یک چهارم دور چرخش، به میزان 0.4 درصد مقدار CO2 را تغییر می دهد. این تغییر را تا زمانی که به مقدار مورد نظر در دفترچه نصب سازنده برسد باید ادامه داد. بعد از تمام شدن تنظیمات حداقل توان، دوباره دستگاه را در حالت حداکثر توان قرار دهید و مقدار درصد CO2 را دوباره بخوانید.

 

اگر مشاهده کردید که CO2 در محدوده غیر مجاز است، دوباره دو مرحله تنظیم حداقل و حداکثر را تکرار کنید. این کار را تا زمانی انجام دهید تا هر دو میزان در محدوده مجاز قرار بگیرند.

 

ارتفاع مناسب برای شعله پکیج

ارتفاع شعله در پکیج هایی که تنظیم شعله کوتاه صورت گرفته است، اگر به میزان یک سوم ارتفاع محفظه احتراق تنظیم شود، و در پکیج هایی که تنظیم شعله بلند در آن ها صورت گرفته است، اگر به میزان دو سوم ارتفاع محفظه احتراق باشد، مناسب است.

 

اگر ارتفاع شعله پکیج بیش تر از حد مجاز باشد چه اتفاقی می افتد؟

در صورتی که ارتفاع شعله پکیج بیش از حد مجاز باشد، ممکن است که مبدل آسیب ببیند و علاوه بر آن، ممکن است که با خطای دمای بیش از حد مبدل روبرو شوید.

 

در صورتی ارتفاع شعله پکیج کم باشد چه اتفاقی می افتد؟

اگر فشار گاز پکیج را تنظیم کردید اما ارتفاع شعله کم بود، این امکان وجود دارد که پکیج خاموش شود و خطای عدم تشکیل شعله را مشاهده نمایید.

 

سخن نهایی: می توان گفت که شعله پکیج وظیفه مهمی را بر عهده دارد. در این مقاله سعی بر آن شد تا به طور جامع و کامل در مورد تنظیمات شعله پکیج صحبت شود.

علت روشن نشدن المنت پایین توستر

علت روشن نشدن المنت پایین توستر

در این پست یک مطلب با عنوان علت روشن نشدن المنت پایین توستر را مطالعه خواهید کرد.

1-   اجزای توستر

تست شخیصت شناسی

2-   توستر با پانل الکترونیکی

3-   مدار لاکتریکی توستر با پانل الکترونیکی

4-   مدار الکترونیکی توستر با پانل معمولی

5-   عیوب رایج در توستر برقی

6-   جدول عیب یابی توستر

توستر برقی که به اجاق برقی نیز معروف است وسیله حرارتی برای گرم نمودن . پخت انواع مواد غذایی می باشد. توستر امروزه محبوبیت زیادی بین مصرف کننده ها پیدا کرده است . نحوه نصب پکیج دیواری زیرا این دستگاه نسبت به میکروفر ارزان قیمت ، سبک و مهمتر از آنها طرز استفاده آسانتری دارد. حتی ظاهر این دستگاه را در مدل های جدید بسیار زیبا ، شیک و در مدلهای متنوع و در سایزهای بزرگ و کوچک تولید و به بازار ارائه می دهند. توستر بر اساس گنجایش و امکانات تقسیم بندی می شوند اما بر حسب نوع کار کرد بر دو نوع هستند

-         معمولی با پانل معمولی

-         توستر با پانل الکترونیکی

توستر های معمولی مجهز به تایمر مکانیکی می باشند و حتی در بعضی از مدلها از یک فن برای چرخش هوای گرم داخل کوره استفاده شده است اما توستر های جدید دارای پانل الکترونیکی می باشند و تنظیمات دستگاه به کمک میکرو سوییچ ها انجام میگیرد.

1-   اجزای توستر

توستر های معمولی و الکترونیکی از نظر قسمت های مکانیکی مشترکی هستند اما از نظر قسمت های الکتریکی اندکی با هم تفاوت دارند.

اما اجزای یک توستر عبارتند از :

1-   بدنه

بدنه دستگاه فلز لعاب کاری شده می باشد .

2-   رب شیشه ای:

برای اینکه مواد غذایی داخل اجاق در مراحل پخت قابل رویت باسد درب آنرا شیشه ای ساخته و حتی درون کوره یک لامپ نیز نصب کرده اند تا نیاز به باز کردن درب نباشد. بهتر است در زمان پخت زیاد درب را باز و بسته نکنیم زیا محفظه حجم کوچکی نسبت به اجاق گاز های فردار دارد و با باز شدن درب، کوره دمای خود را از دست داده و انرژی زیادی برای رسیدن به دمای قبلی مصرف می کند.

 

3-   سینیوطبقه های داخلی :

 

چند عدد سینی و طبقه جهت قرار دادن ظروف حاوی مواد غذایی در داخل کوره در نظر گرفته شده است. سینی ها تفلون دار می باشند و می توان مواد غذایی را جهت پخت درون آنها قرار داد.

 

4-   کلید چند حالته

 

توستر یک سری المنت در قسمت فوقانی کوره و یک سری نیز در قسمت پایینی آن دارد که این المنتها به همراه جوجه گردان توسط کلید چهار یا پنج حالته کنترل می شوند.

 

5-   ترموستات

 

ترموستات در این دستگاه از نوع بیمتال بوده و به صورت سری با مجموعه المنت ها قرار می گیرد که وظیفه آن کنترل دمای محفظه داخلی یا کوره می باشد .

 

6-   تایمر مکانیکی

 

تایمر مکانیکی از تعدادی چرخ دنده و فنر تسمه ای تشکیل یافته است که با چرخاندن ولوم تایمر، فنر جمع و فشرده می شود و در این لحظه کلیدی که در داخل تایمر است به حالت وصل در می آید. وقتی دستمان را از روی ولوم برمی داریم فنر تسمه ای شروع به باز شدن می نماید و با باز شدن آن چرخ دنده ها شروع به حرکت نموده و مانند یک ساعت کوکی عمل می کنند. زمانی که فنر به طور کامل باز می شود چرخ دنده ها نیرویی برای چرخش نداشته و از حرکت باز می مانند. طراحی تایمر به صورتی است که در این مرحله پلاتین های کلید از هم فاصله گرفته و ارتباط الکتریکی قطع می شود.

 

7-   المنت

 

المنت توستر از نوع میله ای می باشدو ممکن است به صورت دو ردیفه در قسمت بالایی و پایین کوره دستگاه قرار گیرند. یعنی دو ردیف در قسمت بالایی که با هم به صورت سری وصل می شوند و دو ردیف در پایین که اینها نیز با هم سری می گیرند. هر کدام به صورت جداگانه به کلید چند حالته وصل می شوند

 

8-   جو جه گردان

 

جوجه گردان دارای یک موتور سنکرون 220 VAC می باشد که به کمک یک گیربکس قدرت آن افزایش می یابد تا توانایی چرخاندن قطعات مکانیکی و مواد غذایی روی آن را داشته باشد. موتور این جوجه گردان تحت تاثیر فرکانس بوده و سرعت آنها با تغییر فرکانس کاهش یا افزایش می یابد. و با اینکه برق شهر دارای فرکانس ثابت 50 هرتز است پس سرعت چرخش این موتور نیز ثابت خواهد بود .

 

9-   فیوز حرارتی

 

این فیوز علاوه بر کنترل جریان یک دما نیز حساس بوده و در یک دمای خاص که روی آنها نوشته شده است جریان را قطع می کند.

 

10-         توستر با پانل الکترونیکی

 

عملکرد توستر با پانل الکترونیکی تقریبا با توستر معمولی شبیه به هم بوده و فقط در نوع اجزای کنترلی روی پانل با یکدیگر تفاوت دارند به عنوان مثال به جای کلید مکانیکی چند حالته از میکروسوییچ و یا به جای تایمر مکانیکی از تایمر الکترونیکی استفاده شده است. المنت به کار رفته در این توستر در حدود 1000 W و 1500 W می باشد. پس برای کنترل آن باید از یک قطه الکترونیکی که توانایی تحمل این مقدار توان داشته باشد استفاده گردد. بهترین قطعه برای این منظور رله و یا ترایاک می باشد که در بین آن دو نیز بیشتر از رله استفاده می شود. در قسمت فرمان مدار الکتریکی از یک آی سی استفاده شده است که معمولا یک نوع میکرو کنترولر می باشد میکرو کنتولر یک نوع آی سی می باشد که در ابتدا برنامه ای در آن وجود نداشته و طبق نیاز و نوع کار، برنامه مورد نیاز تحت یکی از نرم افزارها نوشته شده و به آی سی بار گذاری می گردد. ممکن است بروز بزخی از اختلالات باعث صدمه دیدن برنامه آی سی می گردد که در این صورت برنامه مربوط در نمایندگی های مجاز قابل دسترسی می باشد. ولتاژ و جریان کاری این آی سی ها از نوع DC و در مقدار بسیار پایین می باشد و به همین دلیل کنترل مستقیم المنت با آی سی امکان پذیر نمی باشد و باید رابط هایی بین المنت و آی سی باشد. یکی از این رابط ها همان رله می باشد و در بعضی موارد که آی سی حتی توان راه اندازی رله را هم ندارد از ترانزیستور استفاده می گردد. می توان به این صورت نتیجه گیری کرد که تنظیمات زمان و دمای دستگاه به کمک چند میکرو سوییچ و صفحه نمایشگر LCD به میکرو کنترولر اعمال می گردد و پس از استارت دستگاه فرمانهای مربوطه توسط آی سی به ترانزیستور و رله های مربوطه صادر گردیده و رله ها نیز قطعات الکتریکی مانند المنت ، موتور فن وجوجه گردان ...... و راه اندازی می کند. برای اینکه حرارت داخل کوره قابل کنترل باشد از یک سنسور دما استفاده می شود بعضی از این سنسورها نوعی ترانزیستور یا آی سی می باشد که در اثر حرارت ، جریان الکتریکی ضعیفی تولید می کنند که این جریان یا ولتاژ اندازه گیری شده و مقدار آن بیانگر میزان دما داخل کوره می باشد. برخی دیگر از این سنسورها یک نوع مقاومت حرارتی می باشند که تحت تاثیر حرارت مقدار اهمی آنها کم یا زیاد می شود. اگر سنسور از نوع PTC باشد با افزایش حرارت مقدار اهمی آن افزایش و اگر از نوع NTC باشد مقدار اهمی آن کاهش می یابد و با تغییر مقدار اهمی میزان حرارت داخل کوره قابل اندازه گیری می باشد. که وظیفه محاسبه دما نسبت به ولتاژ یا اهم به عهده میکرو کنترولر می باشد.

 

11-         مدار الکتریکی توستر با پانل الکترونیکی

 

آی سی scc80c51 یک مبدل A/D (آنالوگ به دیجیتال ) می باشد که اطلاعات را به صورت آنالوگ از پانل و سنسورها دریافت نموده و به اطلاعات دیجیتال تبدیل می کند تا تصمیم گیری برای کنترل دستگاه توسط اطلاعات دیجیتال گرفته شود. آی سی NE587 راه انداز نمایشگر سون سگمنت می باشد و اطلاعات دریافتی را به صورت عددی روی سگمنت نمایش می دهد. در این میان قطعه ای که بیشترین احتمال خراب یرا دارد رله می باشد که نحوه تست و تعویض آن در بخش اصول الکتریسیته توضیح داده شده است سایر قطعات الکترونیکی و میکرو کنترولر به علت اینکه با مقدار ولتاژ و جریان بسیار پایینی کار می کنند احتمال صدمه دیدین آنها کمتر است مگر اینکه بروز اتصال و اختلال در سیستم دستگاه، باعث افزایش ولتاژ روی این قطعه شده و موجب سوختن آنها شود.

 

10- مدار الکتریکی توستر با پانل معمولی

 

عیوب رایج در توستر برقی

 

عیب 1- دستگاه روشن نمی شود

 

علت 1- کلید سلکتور معیوب است: کلید سلکتور توسط چند پلاتین جریان برق را به المنت ها و جوجه گردان می رساند و در صورت معیوب بودن آن ممکن است یک یا همه المان های متصل به کلید روشن نشوند.

 

علت 2- ترموستات معیوب است :

 

چون ترموستات به صورت سری در مسیر جریان اصلی دستگاه قرار گرفته است، پس خرابی آن میتوان باعث عدم کار کرد دستگاه گردد.

 

علت 3- تایمر معیوب است : تایمر نیز به دلیل اینکه در مدار به صورت سری قرار گرفته است، خرابی آن می تواند باعث عدم روشن شدن دستگاه شود. برای آزمایش تایمر مولتی متر را روی بیزر تنظیم نموده و به دو پایه تایمر وصل نمایید. در حالت عادی نباید از بیزر صدایی شنیده شود. حال ولوم تایمر را چرخانده و در وضیعیت روشن قرار دهید، باید بیزر به صدا در آید که نشانه وصل شدن پلاتین کلید داخل تایمر است. در غیر این صورت تایمر معیوب می باشد.

 

علت 4- کابل یا دو شاخه معیوب است : مولتی متر را روی بیزر تنظیم نموده و کابل و دو شاخه را تنظیم نمایید. اگر در هیچ وضعیت صدای بیزر شنیده نشود کابل یا دو شاخه قطع شده است و باید تعویض گردد.

 

عیب 2- دستگاه هیچ حرارتی تولید نمی کند

 

علت 1- المنت ها قطع شده اند : المنت را مانند سایر دستگاه های حرارتی که در مباحث قبلی ذکر گردید توسط مولتی متر آزمایش نمایید.

 

علت 2- نوع المنت ها قطع شده است : سیم های ارتباطی المنت را کنترل نمایید. قابل ذکر است که سیم مورد استفاده در داخل دستگاه از نوع نسوز می باشد و باید هنگام تعویض از نوع همان سیم استفاده گردد.

 

عیب 3- پانل توستر الکترونیکی روشن می شود ولی المنت ها روشن نمی شوند.

 

علت 1- المنت ها قطع شده اند : طبق توضیحات قبلی المنت ها را آزمایش نمایید.

 

علت 2- نول المنت ها قطع شده است : رجوع شود به علت 2 از عیب 2

 

علت 3- رله مربوط به المنت ها معیوب است : کنترل الکترونیکی و نرم افزاری قطعات الکتریکی که با برق شهر کار می کنند، توسط رله انجام می گیرد.

 

علت 4- ترانزیستور راه انداز رله مربوط سوخته است : رله های مورد استفاده در مدار توستر با پانل الکترونیکی، توسط ترانزیستور های راه انداز فعال می شوند.

 

علت 5 – میکرو سوئیچ استارت معیوب است : قطعات داخلی این میکرو سوییچ ها به مرور زمان ساییده شده و بین پایه ها ارتباطی بر قرار نمی کنند. برای آزمایش آن از بیزر مولتی متر استفاده می شود به این صورت که پراب مولتی متر را به پایه های میکروسوییچ را فشار دهید اگر بیزر به صدا در آمد نشانه سالم بودن و در غیر این صورت معیوب می باشد.

چگونه با صرف هزینه محدود تلویزیون معمولی خود را به تلویزیون هوشمند تبدیل کنیم ؟

چگونه با صرف هزینه محدود تلویزیون معمولی خود را به تلویزیون هوشمند تبدیل کنیم ؟

در صورتی که شما از طرفداران سرسخت برنامه‌های تلویزیون خانگی باشید، به طور قطع متوجه شده‌اید که بسیاری از مطالب جدید به اینترنت بستگی دارد. شاید شما با استفاده از تلویزیون معمولی خود به طیف گسترده‌ای از برنامه‌ها دسترسی داشته باشید، اما نباید این انقلاب فناوری تلویزیون تحت عنوان تبدیل تلویزیون معمولی به هوشمند را از دست بدهید. نمایندگی پکیج اریستون فردیس بسیاری از بهترین و معروف‌ترین برنامه‌های تلویزیونی که به صورت آنلاین پخش می‌شوند نیز به صورت انحصاری در سرویس‌هایی نظیر هات استار، آمازون پرایم و …در دسترس هستند.

 

مطمئناً گوشی موبایل شما با بهره‌مندی از هزینه‌های مقرون به صرفه اینترنت دیتا و سایر ویژگی‌ها می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای تماشای محتوای مورد علاقه شما باشد؛ اما اگر نمی‌خواهید محتوای ویدیویی خود را روی نمایشگر گوشی تماشا کنید چه می‌کنید؟

به لطف ظهور تلویزیون هوشمند امکان اتصال به اینترنت و دسترسی به اپلیکیشن‌ها برای تماشای محتوای ویدیویی مشابه همان روشی که در گوشی موبایل، تبلت و دسکتاپ استفاده می‌شود نیز فراهم شده، اما همه صاحب تلویزیون هوشمند نیستند یا توانایی تهیه آن را ندارند. چگونه می‌توانید از طریق صفحه نمایش بزرگ خود به این خدمات دسترسی پیدا کنید؟ با ما همراه باشید تا هوشمند کردن تلویزیون را مورد بررسی قرار دهیم.

معرفی انواع هوشمند ساز های تلویزیون

یکی از مقرون به صرفه‌ترین روش‌های هوشمندسازی تلویزیون قدیمی استفاده از کابل‌های خوب قدیمی است. در این روش برای هوشمند کردن تلویزیون به صورت رایگان یا صرف کمترین هزینه می‌توانید قابلیت‌های اساسی اسمارت را به تلویزیون معمولی خود اضافه کنید؛ فقط کافیست جایی در اطراف خود کابل‌های لازم را داشته باشید. تعمیرات پکیج صفادشت یکی از این گزینه‌ها استفاده از کابل HDMI برای اتصال لپ‌تاپ به تلویزیون و نمایش آینه یا گسترش صفحه لپ تاپ بر روی تلویزیون به منظور نمایش محتوا است.

 

اگر لپ‌تاپ شما دارای یک درگاه خروجی HDMI است، تمام آنچه شما نیاز دارید یک کابل HDMI استاندارد است. اگر از لپ تاپی استفاده می‌کنید که پورت HDMI ندارد، مثل MacBook Air،در این صورت ممکن است مجبور شوید کمی بیشتر برای کابل‌ها یا آداپتورهای مناسب هزینه کنید. با این روش تلویزیون شما به اینترنت وصل شده و می‌توانید از لپ‌تاپ خود به عنوان یک کنترل کننده استفاده کنید و محتوای موردنظر خود را از طریق مرورگر یا اپلیکیشن دانلود کنید. با این فرض که کابل مناسب را دارید و خود دستگاه اجازه می‌دهد تا نمایشگر آن از طریق HDMI منعکس شود، همین روش می‌تواند در بسیاری از گوشی‌های موبایل استفاده شود.

 

در ابتدا به سوال «هوشمند ساز تلویزیون چیست» پاسخ می‌دهیم؛ هوشمند ساز‌های تلویزیون ابزاری هستند که با اتصال به تلویزیون معمولی می‌توانند آنها را به امکانات یک تلویزیون هوشمند مجهز کنند و تمام سرویس‌های اینترنتی را دریافت کنند.

۱.استفاده از دانگل استریم

ساده‌ترین و موثرترین راه برای تبدیل تلویزیون معمولی به هوشمند استفاده از دانگل استریم است؛ گزینه‌های بی شماری در این گروه وجود دارد که همگی ویژگی‌ها و توانایی‌های مختلفی را ارائه داده و به شما امکان می‌دهند به خدمات آنلاین متصل شوید.

کاربر باید با در نظر گرفتن نیاز خود بهترین استریم یا دانگل را انتخاب کند. برای این منظور، باید بداند که چه نوع محتوایی می‌خواهد پخش کند. این ابزار استریم مدیاپلیر از طریق پورت HDMI به تلویزیون وصل می‌شود و به کاربر امکان می‌دهد که سرویس‌های استریم آنلاین را از تلویزیون دنبال کند و به تماشای فیلم، گوشی دادن به موسیقی، بازی کردن و استفاده از سایر اپلیکیشن‌ها بپردازد.

 

۲. ست باکس های دیجیتالی

امروزه استفاده از مجموعه ست باکس‌های دیجیتالی نظیر Sky Q، BT YouView Box، EE’s Apple TV 4K، NOW، TalkTalk YouView و Virgin Media TV box برای تبدیل تلویزیون معمولی به هوشمند بسیار متداول هستند.

۳. استفاده از دستگاه های استریم

انواع دستگاه‌های استریم مثل Amazon Fire TV Stick، Apple TV، Google Chromecast with Google TV و Roku نیز برای تبدیل تلویزیون معمولی به هوشمند بکار می‌روند.

۴. کنسول های بازی

اکثر کنسول‌های بازی مدرن همچون PS5 و PS4، Wii و Wii U و Xbox 360 و Xbox One قابلیت اتصال به اینترنت و پخش مستقیم پخش کننده‌ها و برنامه‌های مختلف را دارند.

 

تبدیل تلویزیون معمولی به هوشمند

تلویزیون‌های هوشمند با اتصال به اینترنت می‌توانند همانند گوشی‌های موبایل و تبلت‌ها بسیاری از اپلیکیشن‌ها را اجرا کنند. دانگل‌های استریم همانطور که در بالا به تعدادی از آنها اشاره شد قادر به هوشمند سازی تلویزیون معمولی هستند و امکان بهره‌مندی از یک تلویزیون معمولی با قابلیت‌های هوشمند را برای همه فراهم می‌کنند.

 

این ابزارهای استریم با سیستم عامل‌های مختلفی عرضه می‌شوند که برخی از iOS و برخی از اندروید پیشتیبانی می‌کنند. به طور مثال برای گوشی اندرویدی استفاده از Chromecast پیشنهاد می‌شود، اگر گوشی آیفون یا مک بوک دارید،Apple TV گزینه‌ی ایده‌آلیست.

 

فواید تبدیل تلویزیون معمولی به هوشمند

تبدیل تلویزیون معمولی به هوشمند فواید زیادی دارد؛ اول از هرچیز صحبت از حریم خصوصی می‌شود که با هوشمند سازی تلویزیون قدیمی به جای بهره‌مندی از تلویزیون اسمارت از حریم خصوصی خود محافظت کرده‌اید. دوماً بروزرسانی‌های نرم افزار اغلب در بسیاری از تلویزیون‌های هوشمند کند است یا وجود ندارند، این امر باعث می‌شود که تلویزیون به مرور زمان از نظر عملکرد یا امنیت دچار مشکل شود و شاید بهتر باشد که روی تلویزیون هوشمند چندان سرمایه گذاری نکنید.

 

آیا به تلویزیون هوشمند احتیاج داریم ؟

از طرف دیگر، اگر وقت زیادی برای تماشای تلویزیون نمی‌یابید، یا معمولاً به برنامه‌های منظم چسبیده‌اید، ممکن است به هیچ‌وجه به تلویزیون هوشمند احتیاج نداشته باشید. به عنوان مثال، اگر تمام کاری که شما انجام می‌دهید تماشای اخبار یا ورزش است، یک اتصال کابل یا DTH برای شما کافیست. حتی اگر گاهی به تلویزیون هوشمند احتیاج دارید، ممکن است استفاده از گزینه کابل برای چنین مواقعی منطقی‌تر از سرمایه‌گذاری در خرید استریم یا کنسول اختصاصی باشد.

فن پکیج چیست و چه کاربردی دارد؟

فن پکیج چیست و چه کاربردی دارد؟

با روشن شدن پکیج محصولات حاصل از احتراق به کمک دودکش و فن به خارج از ساختمان انتقال داده می شوند.

این قطعه علاوه بر خارج نمودن گازهای سمی، هوای تازه و مورد نیاز سیستم را برای احتراق از بیرون از ساختمان به داخل دستگاه وارد می نماید.

 با یک نتیجه گیری کلی در رابطه با نقش فن پکیج اینگونه می توان بیان کرد، که در پکیج های فن دار هم اکسیژن مورد نیاز دستگاه از بیرون به داخل تامین می شود، و هم گاز های سمی و مضر به بیرون از ساخنمان هدایت داده می شوند، که این کار از طریق دودکش دوجداره ای که در پکیج استفاده شده است صورت می پذیرد.

بیشتر بخوانید: مبدل حرارتی چیست و طرز کار آن چگونه است ؟

محل قرار گیری فن پکیج

این قطعه در بالای محفظه مشعل احتراق و در ابتدای مسیر دودکش نصب می شود، تا به راحتی گازها و دودهای سمی را به بیرون از ساختمان هدایت کند.

 

کاربرد فن پکیج

از افزایش بیش از حد دما در محفظه احتراق جلوگیری می نماید.

دودهای های حاصل از احتراق را از سیستم خارج می کند.

به احتراق شعله پکیج در جهت عملکرد صحیح کمک می نماید.

 از گاز گرفتگی افراد در اثر گاز دی اکسید کربن و همچنین آتش سوزی جلوگیری کرده، و باعث افزایش امنیت پکیج می شود.

به دلیل قرارگیری پکپارچه فن در مسیر دودکش در صورت خرابی، امکان تعمیر را نداشته و باید به صورت کلی تعویض گردد.

 

عملکرد فن پکیج

قبل از روشن شدن شعله، برد کنترل فرمان روشن شدن فن دستگاه را صادر کرده، تا از قبل از تشکیل شعله، گازهای درون محفظه احتراق را از آن خارج نماید.

 

قبل از راه اندازی فن، سنسوری به نام پرشر سوئیچ که نقش آن در پکیج، تائید سالم بودن فن است، شروع به کار کرده و بعد از بررسی، سالم بودن آن را به برد کنترل اطلاع رسانی می کند، و برد کنترل فرمان تشکیل شعله را به شیر گاز اعلام می نماید.

تست خرابی فن پکیج

تمامی فن های پکیج برای کار کردن به برق 220 ولت نیاز دارند که عدم برق رسانی به پکیج باعث می شود تا فن دستگاه کار نکند و پرشر دود نیز متصل نگردد؛ در چنین شرایطی برد کنترل اجازه روشن شدن به دستگاه را نمی دهد.

 

شما می توانید تست این قطعه را با استفاده از آوومتر انجام دهید، که با تنظیم آن بر روی حالت بیزر و اتصال دوسر آن به آوومتر، در صورت سالم بودن فن و کارکرد درست آن، شما صدای بیزر را خواهید شنید، و این نشان دهنده این خواهد بود که فن هیچ مشکلی نداشته باید مشکل را در جای دیگری جستجو کنید.

 

در این مرحله این امکان وجود دارد، که رله های برد دستگاه مشکل پیدا کرده باشند، و در چنین حالتی برای تست سلامت برد دستگاه و عدم برق رسانی آن به فن، پس از روشن کردن پکیج آن را در حالت گرمایشی در حداکثر دمای گرمایشی قرار دهید، و پایه های برق ورودی به فن را به کمک برق 220 ولت بررسی نمایید.

 

اگر برق رسانی به فن دستگاه انجام نشود، به احتمال خیلی زیاد مشکل می تواند از برد کنترل باشد، و برای بررسی کامل آن نیاز است که توسط یک مهندس الکترونیک مورد بررسی قرار بگیرد.

 

 دلایل روشن ماندن فن پکیج

در این قسمت به بررسی دلایل روشن ماندن فن در پکیج می پردازیم که این دلایل عبارتند از:

 

نقص در الکترود جرقه زن

ایجاد مشکل در یون الکترود پکیج

مسدودی دودکش

خرابی پرشر سوئیچ و یا برد الکترونیک

خرابی فن

نقص در الکترود جرقه زن

وظیفه الکترود جرقه زن کنترل احتراق صحیح شعله در پکیج است. در صورت خرابی الکترود جرقه زن فن پکیج به صورت یکسره کارکرده و خاموش نمی شود؛ برای رفع این مشکل شما می توانید به اندازه گیری ولتاژ جریان برق در دستگاه بپردازید، چرا که دستگاه در ولتاژهای بسیار پایین روشن نمی گردد.

ایجاد مشکل در یون الکترود پکیج

در صورتی که فن دستگاه روشن بماند و به صورت یکسره کار کند، لازم است تا جرقه زن پکیج را بررسی نمایید، که آیا در حین کار فن پکیج جرقه ای می زند یا خیر؟

 

ترک برداشتن و اکسید شدن یون الکترود می تواند باعث ایجاد مشکل در الکترودهای جرفه زن شود. برای رفع این مشکل شما می توانید یک جرقه زن سالم را تهیه کرده، و آن را جایگزین قطعه معیوب نمایید.

 

لازم است که به این نکته توجه داشته باشید که تعمیر و یا تعویض یون الکترود نیاز به تخصص و مهارت بالایی دارد که در این زمینه باید از تعمیر کار و یا سرویسکار پکیج کمک بگیرید.

 

مسدودی دودکش

گرفتگی دودکش می تواند عامل روشن ماندن فن در پکیج دیواری باشد که در این حالت برد کنترل به دستگاه اجازه روشن شدن را نخواهد داد.

 

شما می توانید برای رفع این مشکل که علت آن ممکن است به دلایل زیادی مثل لانه سازی پرندگان، گرفتگی مسیر دودکش و استفاده از فلنج نامناسب مربوط شود.

 

استفاده از فلنج نامناسب در پکیج باعث از بین رفتن تعادل در دهش و مکش دستگاه می شود، و همچنین در پرشر سوئیچ هوا مشکل ایجاد می نماید، و در نهایت کارکرد صحیح جرقه زن را بامشکل روبرو می کنددر چنین شرایطی دودکش توانایی تخلیه درست دود را به صورت صحیح نداشته و نمی تواند این دودها و گازهای سمی را به خارج از ساختمان هدایت کند.  تنظیمات پکیج پایونیر گلدیران خارج نشدن دود به خارج از ساختمان باعث فعال شدن سنسور در پکیج می شود و دستگاه به صورت خودکار خاموش می گردد.

 

برای افزایش ایمنی در پکیج بهتر است که از دودکش و فلنج استاندارد و با کیفیت بالا بهره ببرید، و نصب پکیج را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید؛ تا اطمینان لازم را از عملکرد صحیح پرشر سوئیچ هوا کسب نمایید.

 

یکی از دلایل روشن ماندن فن نیز می تواند مرتبط یا سوئیچ پرشر هوا باشد، که خرابی آن باعث ایجاد اختلال در فن و پکیج می گردد، و لازم است تا از صحت و درستی عملکرد آن اطمینان لازم را کسب نمایید.

خراب شدن فن پکیج

یکی از دلایل خرابی فن پکیج گیر کردن کنتاکت رله فن وخراب شدن برد کنترل است. برای اطمینان از سالم بودن می توانبد دودکش و مسیر آن را بررسی نمایید.

 

خرابی برد کنترل و یا پرشر سوئیچ هوا

خراب شدن برد کنترل و پرشر سوئیچ هوا می تواند باعث روشن نشدن فن در پکیج گردد، که برای رفع این مشکل باید از یک تعمیرکار متخصص و با تجربه در این زمینه کمک بخواهید، تا در صورت نیاز قطعات معیوب تعمیر و یا تعویض گردند.

 

نشانه های خرابی در فن پکیج

گیر کردن پروانه فن و عدم چرخش آن

ایجاد صدای اضافی حین کارکرد فن

لرزش فن و خراب شدن لاستیک لرزه گیر

ذوب شدن ونتوری فن

روشن نشدن فن

گیر کردن پروانه کنترل

سوختن رله فن برد الکترونیک

نحوه سرویس و شستشوی فن پکیج

اگر محل قرارگیری پکیج در آشپزخانه، بالکن و یا محیط های دیگر باشد به مرور زمان گرد و غبار و چربی بر روی آن قرار می گیردو عملکرد آن را مختل می نماید.

 

در چنین شرایطی لازم است که علاوه بر فن پکیج، مبدل دستگاه را نیز سرویس و شستشو دهید( در صورتی که پکیج در قسمتی از محیط آشپزخانه شما نصب شده باشد لازم است که حتما سرویس آن را انجام دهید.)

 

شما می توانید با استفاده از یک اسپری فوم شستشو، مهم ترین بخش فن را که پروانه های داخلی آن هستند با این اسپری تمیز کنید.